Het team van Adagium is onlangs versterkt met de komst van Jasper van Geffen en Demi van de Ven. Zij zijn beiden gestart als Junior Corporate Finance Adviseur. Jasper doorliep eerder dit jaar zijn afstudeerstage bij Adagium en rondde zijn hbo opleiding Finance & Control succesvol af. Demi start bij Adagium na het behalen van haar Master Corporate Finance & Control aan de Radboud Universiteit. Bij Adagium zetten zij hun eerste stappen in de wereld van fusies en overnames. In dit artikel stellen zij zich voor.

Nieuwe samenstelling van het team

Na 6 jaar werkzaam bij Adagium te zijn geweest, vertrok Niels Ansems afgelopen zomer bij Adagium. Hierop volgde de bewuste keuze vanuit Adagium om twee Junior Corporate Finance Adviseurs aan te nemen. Albert Dominicus: “Adagium bestaat uit een hecht en op elkaar ingespeeld team. We hebben bewust ingezet op de toekomst. Met Jasper en Demi hebben we twee veelbelovende krachten in huis gehaald die zich op termijn zullen ontwikkelen tot zelfstandige Corporate Finance Adviseurs”.

Een succesvolle afstudeerstage

Jasper van Geffen rondde vlak voor de zomer zijn stage en opleiding af, ook naar volle tevredenheid van Adagium. Jasper: “Tijdens mijn afstudeerstage, welke ik samen met Bram Wouters heb uitgevoerd, hebben wij de waarderingstool van Adagium geoptimaliseerd. Met deze verbeterde tool biedt Adagium ondernemers de mogelijkheid om gratis hun onderneming te laten waarderen. Na de stage heb ik diverse gesprekken met Adagium gevoerd en dit leidde ertoe dat ik 1 augustus officieel ben gestart als Junior Corporate Finance Adviseur”.

Kennismaking met Corporate Finance

De interesse van Demi voor cijfers steekt zij niet onder stoelen of banken. Tijdens haar bacheloropleiding Bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit ontwikkelde zij haar interesse voor fusies en overnames. Dat resulteerde in een masteropleiding Corporate Finance & Control. Demi: “Via Adagium en de Corporate Finance wereld kom ik in aanraking met cijfers van verschillende bedrijven. Van elke onderneming kun je iets leren. De afwisseling tussen de diverse bedrijven en ook om daarbinnen weer de overeenkomsten te zoeken spreekt mij erg aan”.

Direct onderdeel van het team

De open sfeer en bereidheid om elkaar te helpen binnen het team van Adagium spreekt Jasper en Demi aan. Jasper: “Bij Adagium worden wij bij het gehele verkooptraject betrokken. We worden uiteindelijk opgeleid tot allround adviseurs. Dat betekent dat we nu bij alle fases in een bedrijfsoverdracht aangehaakt worden. Zo mocht ik direct in mijn eerste week meekijken bij een gesprek met een potentiële klant. Daarbij zijn de lijnen binnen het team erg kort en leren we iedere dag nieuwe dingen”.

Demi: “We worden bewust door onze collega’s meegenomen in het proces. Ze maken regelmatig tijd vrij om ons dingen te leren en er is alle ruimte om vragen te stellen. Wat dat betreft voelen wij ons direct onderdeel van het team. Daarbij is het ook prettig dat Jasper en ik samen gestart zijn en elkaar kunnen steunen”.

Groeien in alle aspecten van het overnameproces

Het draait binnen een bedrijfsoverdracht om meer zaken dan enkel de financiële en fiscale componenten. Demi: “Ik kijk ernaar uit om meer ervaring op te doen in het gehele overnameproces. We helpen ondernemers bij de aan- of verkoop van een bedrijf of overdracht van aandelen. Daarbij is het van belang om een goede vertrouwensband op te bouwen met onze opdrachtgever. Naast dit emotionele aspect is de onderhandelingsfase ook ontzettend interessant. Er ontstaat namelijk vaak wrijving binnen een onderhandeling tussen koper en verkoper en dan is het aan de adviseur om daarin tot een oplossing te komen”. Jasper: “Je wil uiteindelijk een goed resultaat behalen voor de klant. Bijvoorbeeld om een ondernemer te helpen om zijn levenswerk op een goede manier over te dragen. Het lijkt mij fantastisch om daaraan bij te mogen dragen”.

Een toekomst als zelfstandig Corporate Finance Adviseur

Beiden kijken ernaar uit om door te groeien tot zelfstandig Corporate Finance Adviseur. Jasper: “Adagium geeft de ruimte om onszelf verder te ontwikkelen. Middels dagelijks praktijkervaring op te doen en te ondersteunen in alle facetten van het overnameproces. Daarnaast behoort het volgen van de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch (RAB) bijvoorbeeld tot de mogelijkheden”. Demi: “Het is ons doel om te groeien op alle vlakken die van belang zijn binnen een bedrijfsoverdracht. Zodat we financieel en fiscaal sterk zijn, het onderhandelen en maken van bedrijfswaarderingen beheersen en ook juist weten te handelen in relatie tot het emotionele aspect dat bij een overdracht komt kijken. Uiteindelijk willen wij van toegevoegde waarde zijn voor Adagium én haar klanten natuurlijk”.