Carolien de Vries richtte 4,5 jaar geleden, samen met haar compagnon Peter, het adviesbureau Young Safety Professionals op. Met de onderlinge afspraak dat Peter er op termijn uit zou stappen. Naast dat Young Safety Professionals organisaties adviseert op het gebied van brandveiligheid, leidt het bedrijf ook jonge professionals op om hun eerste stappen in de wereld van brandveiligheid te zetten. In 2021 zetten Carolien en Peter de voor hen logische vervolgstap: Carolien koopt Peter uit.

Young Safety Professionals laat jonge professionals kennismaken met brandveiligheid, dat was ook broodnodig stelt Carolien. “Veel mensen rollen per toeval in dit vakgebied. Er was geen duidelijk opleidingstraject en dat resulteerde in veel jonge professionals die niet bekend waren met brandveiligheid of juist begonnen met weinig kennis en ervaring. Peter en ik zagen dit gat en besloten om daar in te springen. Met Young Safety Professionals vormen wij de brug tussen jonge veiligheidskundigen en het vak brandveiligheid. Wij leiden ze op en leren ze alles over het vakgebied, waarna ze vaak doorstromen naar andere organisaties. We hadden een duidelijke rolverdeling, ik trok de kar en Peter was met zijn ervaring meer op de achtergrond betrokken. Bij aanvang hadden we de intentie uitgesproken dat wanneer er een stabiele basis stond, ik het bedrijf alleen voort zou zetten. In mei 2021 was de tijd rijp en hebben we dit onderling besproken”.

Het menselijke aspect

Carolien raadpleegde een goede zakenrelatie en vroeg hem om advies. Hoe vlieg je zo’n traject aan? “Hij adviseerde mij om te bellen met Adagium, een overnamekantoor waar hij met zijn onderneming al enkele keren mee had samengewerkt. Zo gezegd, zo gedaan. Hoewel ik met veel vragen zat en het ook een tikkeltje spannend vond, viel dat allemaal weg tijdens ons eerste gesprek. Mijn focus lag namelijk erg op de cijfermatige kant en de waardebepaling van ons bedrijf. Terwijl Adagium dat in het eerste gesprek nagenoeg links liet liggen. Zij waren met name geïnteresseerd in mij als ondernemer. Ze vroegen naar wie ik was en naar datgene dat ik uit de overname wilde halen. Ook wilden ze weten wat mijn toekomstplannen waren en welke visie ik had. We stelden een doel en ideale situatie vast. Dat gaf mij het vertrouwen om samen dit traject te doorlopen”.

Duidelijk doel

In het overnametraject werd al snel duidelijk dat zowel Peter als Carolien op een lijn zaten. De prijs was ondergeschikt aan de onderlinge relatie. “We wilden elkaar na afloop in de ogen aan kunnen kijken. Samen hebben we het bedrijf opgebouwd en onze relatie was voor ons té waardevol om door onderhandelingen of een meningsverschil uit elkaar te laten drijven. Toen dat eenmaal duidelijk was, werden de onderhandelingen overigens ook een stuk eenvoudiger. Adagium heeft voor beide partijen de doelen helder gekregen en daarna een waardebepaling uitgewerkt. Zij hebben mij tijdens elke stap in proces begeleid. Vervolgens hebben we een voorstel uitgebracht en waren we er snel uit met Peter. Een schot in de roos dus. Samen met Adagium hebben we vervolgens alle afspraken gemaakt en details uitgewerkt”.

Vertrouwen

Het gehele traject was nieuw voor Carolien en daarbij stond ze aan de vooravond van een grote stap. “Tijdens het overnametraject gaan er allerlei gedachtes door je hoofd. Toen ik destijds met Peter het bedrijf opstartte, waren we met zijn tweeën. Dan heb je iemand om op terug te vallen. Nu heb ik een grote verantwoordelijkheid om het bedrijf alleen voort te zetten. Gelukkig was Adagium ook daar om te sparren en gaven ze mij op bepaalde momenten het vertrouwen. Het was precies de begeleiding die ik nodig had. Zowel Peter als ik zijn erg blij met de uitkomst van de overdracht. Dat is op het conto van Adagium te schrijven. Zij hebben mij gedurende het proces bij de hand genomen. Er volgden geen verrassingen meer uit de hoge hoed en we werkten stapsgewijs naar het einde van het traject”.

Een mooie mijlpaal

In november 2021 werd de aandelenoverdracht officieel beklonken. Een symbolische datum voor Carolien omdat Young Safety Professionals in november 2017 opgericht werd. “Toen het eenmaal zo ver was, was dat natuurlijk een mooi moment. De medewerkers reageerden ook allemaal enthousiast. Waar ik verwacht had dat ze met allerlei vragen zouden zitten ten aanzien van hun eigen functie, was hun primaire reactie juist dat ze blij waren voor mij. Peter blijft verbonden aan Young Safety Professionals als adviseur en ik ga samen met een fantastisch team verder bouwen aan de toekomst van het bedrijf. Ik heb een duidelijk doel voor ogen, namelijk het helpen van organisaties bij het blijven verbeteren van veiligheid”.

Durf om hulp te vragen

Carolien kijkt terug op een leerzame ervaring. “Uiteraard ben ik veel te weten gekomen over financiering en overnames. Ik heb voor het eerst zo’n proces meegemaakt en dat was voor mij een nieuwe kant van het ondernemerschap. Daarbij was dit traject voor mij ook weer een bevestiging dat het goed is om op tijd om hulp te vragen. Ik ben een veiligheidskundige en geen expert in bedrijfsovernames”. Aan ondernemers die in een soortgelijke situatie verkeren adviseert Carolien om vooraf te bepalen wat je er voor jezelf uit wil halen. “Zorg dat je dat duidelijk voor ogen hebt. Laat je vervolgens bij staan door een ervaren partij die je door het proces heen begeleid én zorg ervoor dat je genoeg mensen in je omgeving hebt die je om hulp kunt vragen. Je hoeft het niet alleen te doen namelijk”.