Sinds 2014 werkt Frank Schuurmans bij Adagium. Na een carrière van 18 jaar in het bankwezen volgde hij zijn passie door de overstap naar Adagium te maken. Als Register Valuator voegde hij direct waarde toe aan het team en werkte hij geleidelijk toe naar de volgende stap. In 2021 treedt hij namelijk toe als aandeelhouder binnen Adagium. Daarmee neemt hij het stokje over van Han Galema.

Een logische ontwikkeling

Albert: “Han en ik wilden graag een Register Valuator met enige vorm van senioriteit toevoegen aan ons team. Juist ook met het oog op de toekomst van Adagium. In die zin is de aandelenoverdracht, waar Han uitstapt en Frank toetreedt, een logische volgende stap”.
Frank: “Na 18 jaar in de bancaire wereld rondgewandeld te hebben, wilde ik terug naar de basis. Meer contact met klanten. Na enkele maanden bij Adagium was het voor mij al duidelijk, dit was iets voor de lange termijn. Bij het begeleiden van bedrijfsoverdrachten komen voor mij de leukste aspecten samen: het rekenwerk in combinatie met het menselijke contact. Je bespreekt namelijk niet alleen de ratio maar zeker ook de emotionele aspecten van een bedrijfsoverdracht met je klant”.

De kracht van Adagium

Frank: “Ook al had ik een zeer behoorlijke ervaring in de financiële wereld, in het begin wist ik nog niet precies hoe de hazen over het veld liepen bij overnametrajecten, maar dat is een ervaringstermijn die snel eigen gemaakt wordt. Een van de zaken die ik hier leerde is dat je altijd bedacht moet zijn op onverwachte wendingen in een overnameproces. Mijn motto blijft dan ook ‘bloemen bij de finish’.
De keuze voor Adagium was voor mij een uitgemaakte zaak. Ik kende het bedrijf vanuit mijn tijd bij de bank en binnen het bedrijf staat het menselijke aspect centraal. Dat is zo naar klanten, maar ook binnen het team. Er heerst een soort thuisgevoel binnen het bedrijf, dat willen we uiteraard in stand houden”.

Albert: “Met de komst van Frank is ook de versnelling van de groei ingezet. Een derde senior aan boord biedt een andere dynamiek. Daarnaast is de aanwezigheid van een Register Valuator een absolute key competentie van onze onderneming. Dat bracht vooruitgang en vormde de basis voor de lange termijn samenwerking die we voor ogen hebben”.
Frank: “Cultuur is iets dat niet in woorden te vangen is. We zijn een mooi bedrijf waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Daarnaast zijn we, op een warme manier naar onze klanten, van toegevoegde waarde op één van de belangrijkste zakelijke momenten. Als je hier binnenkomt, weet je wat je krijgt. Dat is de kracht van Adagium. Dat willen we in de komende jaren natuurlijk behouden en versterken”.

Erkenning vanuit de markt

Albert: “We hebben met Adagium een lange aanloop gehad waarbij Han een grote rol heeft gespeeld. Met de deskundigheid van Frank bouwen we nu verder aan Adagium 3.0. De laatste twee jaar hebben we met het winnen van de DCFA Deal of the Year award, de FD Gazelle Award en de benoeming tot Overnamekantoor van het jaar prachtige erkenning vanuit de markt gekregen voor de groei die we doorgemaakt hebben. Dat maakt Adagium al jaren een stabiel bedrijf binnen ons vakgebied”.
Frank: “De focus van Adagium blijft in de kern hetzelfde: ieder bedrijf een goed vervolg. Daar plukken we nu de vruchten van. Ogenschijnlijk stap ik nu op het hoogtepunt in, met de titels die we onlangs gewonnen hebben. Het is echter onze ambitie dat elke klant die wij begeleiden het gevoel heeft de beste deal van het jaar gesloten te hebben en daarbij geholpen is door het overnamekantoor van het jaar. Daar blijven wij voor gaan”.

Voorwaartse beweging

Albert: “Met de aandelenoverdracht borgen we de continuïteit van Adagium. Dat past binnen de langetermijnvisie van Adagium waarbij wij door blijven bouwen aan onze onderneming. De afgelopen 15 jaar hebben we veel hoogtepunten én leerpunten gekend. Nu is het tijd om verder op te stomen in de vaart naar voren”.
Frank: “Onze passie zit in het helpen van onze klanten. We brengen een bedrijf naar een next level door een bedrijfsoverdracht of aandelentransactie te realiseren. Daarbij gaat het ons niet om de grootte van het bedrijf. Adagium heeft een goede bekendheid in Oost-Brabant, dat willen we intensiveren en kansen in aanpalende regio’s verder benutten. Daarnaast zien we door de jaren heen een flinke stijging in het aantal internationale deals, we brengen bedrijven de hele wereld over. Het internationale netwerk van Adagium groeit en daarbij zijn wij uitstekend in staat om deals met een internationaal karakter te begeleiden”.

Toekomstbestendig ondernemen

Frank: “In onze markt is het noodzakelijk om nieuwe klanten te blijven acquireren. Vandaar dat tevreden klanten voor ons het meest waardevol zijn. Daaruit blijkt niet alleen dat onze dienstverlening goed is, maar het vormt ook de basis voor toekomstige successen. Dat blijft ons vertrekpunt en zal bijdragen bij onze verdere groeidoelstellingen”.
Albert sluit af: “In aanvang is het altijd de intentie van Han en mij geweest om een toekomstbestendige onderneming te bouwen. Met deze aandelenoverdracht tussen Han en Frank is de toekomst van Adagium de komende jaren gecontinueerd”.