“Adagium liet me kansen zien”
Toon van Tiel, Van Tiel Haarden

“Adagium kijkt naar de mens achter het bedrijf.” Het is een constatering die Toon van Tiel maakt nadat Adagium hem heeft geholpen. “Het besef dat je écht advies nodig hebt komt hard aan, maar als je die op zo’n manier krijgt, dan ben je dankbaar.”

Van Tiel Haarden is al ruim zestien jaar een begrip in Veghel en omgeving. Ooit begonnen in Zeeland, gewoon thuis bij ondernemer Toon van Tiel. Nu heeft het bedrijf een grote showroom van 1200 vierkante meter aan de Doornhoek. Een bedrijf dat met veel ervaring is gegroeid. Van Tiel: “De creativiteit om iets moois te maken van stenen en hout zit in de genen. In combinatie met vormgeving creëer je sfeerwarmte en realiseer je mooie dingen.” Het bedrijf groeide en groeide. Van Tiel was niet alleen haardenbouwer meer, hij was een ondernemer en een manager van een bedrijf dat groeide en mensen in dienst heeft.

“Bij het eerste contact met Adagium besefte ik al dat ik geholpen zou worden”, laat Van Tiel weten. De Veghelse openhaardenbouwer had het een jaar geleden zwaar. Hij wist niet goed wat hij wilde. “Als ondernemer groeide ik, maar was dat wel wat ik wilde? Ik had de zorg voor mijn personeel. Ik moest even goed gaan nadenken maar dat viel me zwaar. Ik wist eigenlijk niet welke kant ik met het bedrijf op wilde: nog groter worden was geen wens en een kleine onderneming was geen optie. Bovendien romantiseren veel starters het ondernemerschap, maar gewoon haarden bouwen deed ik allang niet meer. Ik had ook de zorg voor het hele bedrijf.”

“Adagium wist het antwoord in één woord samen te vatten: rust. Ik wilde vooral rust maar rust in de zin van dat het geregeld was”, gaat Van Tiel verder. “Er moesten keuzes worden gemaakt. Ik moest met banken in gesprek maar ik wist niet hoe ik moest beginnen. Dat heeft Adagium allemaal gedaan. De opdracht voor mij was eigenlijk heel simpel: ik moest weer plezier krijgen in het vak. Dus genieten als haardenbouwer: mooie haarden plaatsen en mooie dingen realiseren bij mijn klanten.”

“Ik heb vele gespreken met Adagium gevoerd. En één ding kwam continu naar boven: wat wilde ik? Ik als mens, nog niet zozeer als ondernemer. Er was altijd sprake van rust en respect naar mij. Of ik nu twijfelde of niet, Adagium liet me alle kansen en uitdagingen zien. Op een hele eerlijke open manier. Ik kreeg de tijd om te kiezen op basis van praktisch en goed advies. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik weer ondernemer ben zoals het hoort te zijn. Samen met mijn mensen.”

Toon van Tiel Van Tiel Haarden

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

VAN TIEL HAARDEN

Kachels, haarden en schouwen