“Vanaf het moment dat we Adagium in de arm namen, waren we van een zorg verlost”
Kees Uittenhout, B.V. Uittenhout Desingstudio B.N.O.

Kees Uittenhout heeft 35 jaar lang een grafisch ontwerpbureau gehad. Samen met zijn vrouw bouwde hij dit bedrijf op. Vijf jaar geleden besloten ze om hun ontwerpbureau te verkopen. “De stress en de spanning werden mij op een gegeven moment te veel”, vertelt Uittenhout.

Hij merkte dat de verkoop van een bedrijf een ingewikkeld proces is. Twee keer mislukten zijn verkooppogingen. “Als eigenaar moet je namelijk niet alleen een goede ontwerper zijn, maar ook een goede ondernemer. Die combinatie is lastig te vinden.” Bovendien voelde Uittenhout zich zeer betrokken bij zijn bedrijf. “Ik ben een emotioneel mens en dan wordt je blik weleens vertroebeld. Maar de verkoop van een bedrijf is uiteindelijk een zakelijk proces.” Via een oud-werknemer kwam Uittenhout bij Adagium terecht. “Daar hadden ze meteen in de gaten hoe ik in elkaar stak. Onze adviseur zei: ‘Laat het maar aan mij over, dit is mijn vak. Het komt helemaal in orde.’ Dat was voor mij een eyeopener. Toen kon ik opeens alle aandacht aan mijn werk besteden en hoefde ik me geen zorgen meer te maken.”

Adagium zocht via eigen kanalen en contacten naar geschikte kopers. Er waren veel geïnteresseerde bedrijven. Uiteindelijk heeft Adagium een selectie gemaakt van tien potentiële kopers, van wie er vier overbleven. “Deze bedrijven hebben ons bezocht,” vertelt Uittenhout. “Uiteindelijk is er één partij overgebleven, die wij hebben geselecteerd op betrouwbaarheid. Ook was het voor ons belangrijk dat wij onze mensen konden houden.” Uittenhout is erg tevreden over de professionele begeleiding. “Adagium was uitstekend. Vanaf het moment dat we hen in de arm namen, waren we van een zorg verlost. Je merkt dat zij er echt verstand van hebben. Professionaliteit is de belangrijkste USP van Adagium.”

Thijs Swinkels Brownies & Downies

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

B.V. UITTENHOUT DESIGNSTUDIO B.N.O.

Grafisch ontwerp