“Het ondernemershart klopt nog altijd”
Jo van Orsouw, Steenzagerij Brabant

Adagium en stenen. Een combinatie die niet dagelijks is, maar door de vraag van Jo van Orsouw werd het een succesvolle combinatie. Hij vertelt.

Metselaar in hart en nieren?
“Inderdaad. Dat is mijn beroep geweest. Ik heb altijd tussen de stenen gezeten. Tot mijn gezondheid het niet meer toe liet. Dan ga je zoeken naar wat je nog meer leuk vindt…”

Waar kwam je uit?
“Toch in de stenen. Stenen zagen op locatie, dat werd mijn toekomst. De mobiele steenzagerij zorgde er ook voor dat mijn ondernemershart ging kloppen. Ik zag steeds meer mogelijkheden en ontwikkelde uiteindelijk ook samen met zijn zwager een machine.”

Een nieuwe passie en een nieuwe onderneming.
“Dat bleek zo te zijn. Steenzagerij Brabant kreeg een naam. Ik genoot van het werk. Werken met verschillende mensen, elke dag opnieuw. De gezondheid liet me echter in de steek: het werk was dan wel minder zwaar dan het metselen, maar het bleef hard werken. Ik wist dat ik dit niet vol ging houden.”

Een opvolger of verkopen?
“Mijn zoon wilde heel graag het bedrijf overnemen maar dat ging door omstandigheden helaas ook niet door. Ik moest op zoek naar een koper. Verkopen was mijn enige optie.”

Was die koper snel gevonden?
“Je denkt in eerste instantie dat het zó is opgelost. Samen met een vriend startte de zoektocht. Maar dan kom je toch in een hele andere procedure. Je krijgt met zaken te maken waar je eigenlijk geen verstand van hebt. Het was een periode waarin tijd kostbaar werd. Ik moest doorwerken maar ik had de energie er eigenlijk niet voor. Bovendien bleef het resultaat uit: geen koper.”

Met je handen in het haar?
“Daar leek het wel even op, maar al snel kwam Adagium op ons pad. Zij hebben verstand van zaken. Heel concreet werd er gekeken naar de markt en de mogelijkheden. Ik kon alles uit handen geven. Je wilt niet weten hoeveel rust dat gaf. Die rust was er helemaal toen uiteindelijk het verlossende antwoord kwam: er is een koper.”

En die rust is er nu ook nog altijd?
“Stil zitten is eigenlijk niks voor mij. Nu de overdracht een feit wordt, ga ik me langzaam aan op andere dingen richten. Het ondernemershart klopt nog altijd. De handel lijkt me wel wat.”

Jo van Orsouw

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

STEENZAGERIJ BRABANT

Mobiele steenzagerij