“Adagium nam veel zorgen weg”
Ad Verschure, Refitech B.V.

In december 2011 verkocht Ad Verschure de tweede helft van de aandelen van Refitech. 22 jaar lang had hij zich beziggehouden met de ontwikkeling en productie van carbon producten voor de industrie.

Ad Verschure zorgde voor een gedegen voorbereiding, maar toen hij de verkoopprijs moest bepalen, wist hij niet hoe hij dat moest aanpakken. “Ik vond het moeilijk om te bepalen hoeveel mijn bedrijf waard was”, vertelt hij. “Daarom schakelde ik Adagium in. In het verleden had ik al eens contact met hen gehad en daar had ik goede herinneringen aan.”

Adagium hielp met de prijsbepaling, zette alles op papier en schakelde een jurist in. “Adagium heeft alles begeleid. Je merkt dat zij de juiste expertise in huis hebben en dat nam veel zorgen weg. Ik had hen vooral ingeschakeld zodat ik mezelf achteraf niets kon verwijten. Dat zo’n professionele club mij begeleidde, gaf mij veel rust. Een bedrijf verkopen is niet iets wat je zelf moet doen, want daarvoor is het te belangrijk. Je zaak verkoop je maar één keer.”

Ook de kopende partij had een adviseur ingeschakeld. De onderhandelingen verliepen soepel. “We zaten met zijn vieren rond de tafel en zijn zo uiteindelijk tot een akkoord gekomen. Dat heeft ongeveer acht maanden geduurd. Er zat niet veel tijdsdruk op en dat was wel prettig.” Wat Ad Verschure opviel, was de professionaliteit waarmee Adagium te werk ging. “Je merkt dat ze veel ervaring hebben met het begeleiden van een dergelijk proces. Zonder adviseur was ik er misschien ook wel uitgekomen, maar dan had ik mezelf altijd achteraf afgevraagd of ik het wel goed had gedaan.”

Ad Verschure - Refitech B.V.

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

REFITECH B.V.

Producent van hoogwaardige Carbon Fiber componenten