“Zonder Adagium had ik niet geweten wat ik moest doen”
Hans van Asseldonk, GEGE Machinebouw B.V.

In 2004 verkocht Hans van Asseldonk 49 procent van zijn aandelen in GEGE Machinebouw aan Van Oers Holding. GEGE vervaardigt machines voor de groenteverwerkende industrie en Van Oers is een grote groenteleverancier. De bedrijven wilden meer samenwerken. Na een aantal jaren kreeg Van Asseldonk er steeds meer moeite mee dat hij een stuk zeggenschap was kwijtgeraakt. “Ik had het gevoel dat ik me niet meer goed kon ontplooien”, vertelt hij. Na een goed gesprek besloten de compagnons dan ook uit elkaar te gaan.

Ruzie wilden ze voorkomen en hun klant-leverancierrelatie behouden. Toch viel het Van Asseldonk zwaarder dan hij had gedacht. “Zonder Adagium had ik niet geweten wat ik moest doen. De samenwerking tussen Van Oers en GEGE heeft niet gebracht wat we ervan verwachtten, anders waren we niet uit elkaar gegaan. Dan komen bepaalde emoties algauw om de hoek kijken. Daar had ik van tevoren geen seconde aan gedacht.” Adviseur Albert Dominicus voerde de besprekingen daarom zonder hem. “Hij bleef heel nuchter bij de onderhandelingen. Zijn kracht is om bij de kern van de zaak te blijven en geen randgebieden te bewandelen.”

Een ander positief punt vindt Van Asseldonk de enorme kennis van Adagium. “Zij kennen alle bewegingen in het spel van koop en verkoop. Dat is natuurlijk goud waard.” Tot en met het zetten van de handtekening is Adagium erbij betrokken gebleven. “Zonder hun hulp was het me niet gelukt. Dit had ik alleen nooit klaargespeeld.” De verhouding tussen Van Oers en Van Asseldonk is nu prima. GEGE werkt volop voor de groenteleverancier. Van Asseldonk is dan ook tevreden: “Ik werd belemmerd. Wij zijn ontwikkelaars en bedenken constant nieuwe machines voor de versmarkt. Daar mag je niet in geremd worden, dat zit gewoon in onze genen.”

Thijs Swinkels Brownies & Downies

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

GEGE MACHINEBOUW B.V.

GEGE machinebouw ontwikkelt unieke machines