“Tijd voor leuke dingen”
Annick Evers en Hans Bardoel, Evers Banden

“Ons leven was op de zaak in Heijen maar we hebben het werk zo lang gedaan. Tijd voor wat anders.” Het zijn de woorden van Annick Evers en Hans Bardoel. Door de verkoop van het bedrijf Evers Banden lijkt er rust te komen, bij beiden.

Evers Banden is opgericht door de vader van Annick. In de jaren zestig werd het bedrijf gestart en groeide in de loop van de jaren uit tot een bedrijf met meerdere filialen in de regio. In de jaren tachtig ging dochter Annick werken in het familiebedrijf. Ook haar inmiddels ex-man Hans werkte in het familiebedrijf. In 2001 namen de ouders een stapje terug en runden zij het bedrijf. Toen werd er ook besloten om door te gaan met de vestiging in Heijen. “Alles op één plek, zodat we alles vanuit één punt konden regelen.”

Ons leven

Het bedrijf was hun lust en leven. “Ons leven werd daar geleefd”, vertelt Annick. “Vriendinnen kwamen op de zaak koffie drinken. Zo ging het. De zaken gingen goed.” Een jaar geleden werd duidelijk dat beiden toch wat anders wilden. “Ik heb dit werk zo lang gedaan”, vertelt Annick. “En bij ons was het ook duidelijk dat de kinderen niet verder wilden in de zaak. We hebben toen besloten om een andere stap te zetten: verkoop. Ik wil gewoon dingen doen die ik leuk vind. Tijd voor mezelf.” Ook Hans ging daarin mee, hoewel hij de zaak nog niet helemaal los heeft gelaten en zo nog enkele dagen in Heijen is te vinden. “Loslaten blijkt voor mij wat lastiger te zijn maar dat komt nog wel.”

‘Goed’

Bij de verkoop heeft Adagium Annick en Hans begeleid. “De moeilijkheid zit hem vaak in alle juridische papieren en de financiële zaken. Adagium heeft dat prima geregeld”, laat Hans dan ook weten. “Mijn uitgangspunt was helder: bij de verkoop moest de naam veranderen. Evers Banden hield op met bestaan. Dat is geregeld. Nu is het boek gesloten. De dagen nu vliegen voorbij. Het is goed zo”, besluit Annick.

Evers Banden Annick Evers en Hans Bardoel

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

EVERS BANDEN

Maakt beter onderhoud betaalbaar