Woensdag presenteerde Lars Vollenberg aan de collega’s van Adagium zijn onderzoek naar Private Equity voor familiebedrijven. Private Equity betekent privaat vermogen. Dit is een wijze van financieel participeren in bedrijven die niet beursgenoteerd zijn. “Mijn doel was om de voor- en nadelen van Private Equity voor familiebedrijven duidelijk naast elkaar te zetten. En om uit te zoeken of en hoe Private Equity interessant kan zijn voor deze doelgroep.” vertelt Lars. “Er heerst een slecht imago rondom Private Equity, die wordt in mijn onderzoek veelal weerlegd.”

“In het whitepaper presenteer ik hoe Private Equity interessant kan zijn om te overwegen voor familiebedrijven wanneer zij voor bedrijfsoverdracht komen te staan. Voor steeds meer familiebedrijven is het moeilijk(er) om een opvolger in het eigen gezin of familie te vinden. Daarom is het waardevol om ook andere vormen van bedrijfsoverdracht te overwegen en om de voor- en nadelen duidelijk op een rijtje te hebben. Meer toegevoegde waarde dus, voor de klanten van Adagium.”

Hiermee eindigt de stage van Lars bij Adagium. Hij gaat verder met zijn studie Bedrijfskunde MER (management, economie en recht) aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, met nog anderhalf jaar voor de boeg. Hij verwacht volgend jaar een minor te gaan doen in Finland. De collega’s van Adagium wensen Lars heel veel succes met zijn verdere studie en carrière!

Binnenkort zal het onderzoek van Lars middels een whitepaper te downloaden zijn op onze website. Dat laten we je dan natuurlijk nog even weten!