Vorige week heeft Jasper van Geffen, Corporate Finance Adviseur bij Adagium, zijn opleiding tot Register Adviseur Bedrijfsopvolging succesvol afgerond. Het behalen van deze opleiding past voor Jasper in zijn ontwikkeling tot een zelfstandig overnameadviseur. Hij vertelt over zijn leerproces.

Inmiddels werkt Jasper zo’n anderhalf jaar bij Adagium. “Het eerste jaar heb ik veel intern geleerd, met name op cijfermatig vlak en het opdoen van praktijkervaring. In het leertraject dat Adagium biedt is het gebruikelijk om in het tweede jaar een externe opleiding te volgen. Zo heb ik de opleiding tot Register Adviseur Bedrijfsopvolging gevolgd met een specialisatie in fiscaal juridisch. In ons vak is het belangrijk om dat onderdeel te beheersen. We hoeven dit niet tot in detail te kennen, maar ik heb geleerd om fiscale en juridische situaties in een overnametraject tijdig te herkennen. Daardoor kunnen we beter de samenwerking opzoeken met fiscalisten en advocaten en natuurlijk onze klanten in een overnametraject nog beter adviseren”.

De route naar zelfstandig Corporate Finance Adviseur

Jasper is de opleiding in april 2021 gestart, volgde twaalf colleges en maakte vervolgens een eindopdracht. “Ik kreeg een casus aangeleverd waar ik alle fiscale en juridische componenten in de opdracht moest verwerken. Er volgde een pittige overhoring, maar deze heb ik succesvol doorstaan. De RAB opleiding wordt via Avans+ in Breda aangeboden. Het mooie van de opleiding is dat ik hierdoor ook mijn netwerk kon vergroten. Het deelnemersveld was namelijk erg divers met mensen uit het bankwezen, accountancy en beginnend fiscalisten. Nu ik mijzelf Register Adviseur Bedrijfsopvolging mag noemen heb ik een goede stap in de juiste richting gezet. De komende periode ga ik mij binnen Adagium verder ontwikkelen tot zelfstandig Corporate Finance Adviseur”.