Sinds 5 september is Wouter van Grunsven gestart bij Adagium Bedrijfsoverdrachten als Junior Corporate Finance Adviseur. In gesprek met Wouter vroegen wij hem om zichzelf voor te stellen en te vertellen over zijn ambities binnen Adagium.

Wouter vertelt: “Ik ben 21 jaar en kom uit ‘s-Hertogenbosch. Al vanaf jongs af aan heb ik een rekenknobbel. Op de middelbare school was ik goed in economie en management en organisatie. Het was voor mij dan ook logisch dat ik na mijn middelbare school Finance en Control ben gaan studeren aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Hier kwam ik in aanmerking met beroepsvraagstukken. Er word je dan als student gevraagd om advies te geven dat betrekking heeft op een fictief procesmatig en of organisatiekundig vraagstuk. Deze beroepsvraagstukken worden vaak door bedrijven aangeleverd, waardoor er een betere aansluiting op de praktijk ontstaat.”

Als Wouter gevraagd wordt naar zijn kennismaking met Adagium antwoord hij: “Adagium heeft mij tijdens mijn 3e studiejaar begeleidt. In deze casus werden studenten gevraagd een fictief bedrijf te waarderen. Dit is het eerste moment dat ik in aanraking kwam met Corporate Finance en het heeft mij eigenlijk niet meer los gelaten. Bij Corporate Finance breng je het totale plaatje van een onderneming in kaart. Het maakt het werk daardoor interessant en afwisselend.”

Fijner werken in een hecht team waar samen streven naar een doel centraal staat

Wouter heeft in juli van dit jaar zijn studie Finance en Control succesvol afgerond. Hij vervolgt: “Nadat ik mijn studie had afgerond, kregen studenten die aan de casus van Adagium hadden gewerkt een mail of er interesse was in een gesprek voor een baan bij Adagium. Tijdens mijn stage bij een grote vastgoedbelegger kwam ik erachter dat een grote organisatie niet goed bij mij past. Ik vind het fijner te werken in een klein team waar je interesse in elkaar hebt en samen met elkaar iets bereikt. Adagium heeft een klein team waar persoonlijke aandacht en het samen doen centraal staat. Voor mij de perfecte werkomgeving en heb toen ook direct gereageerd op deze kans. Ik werd binnen een paar dagen uitgenodigd voor een gesprek op kantoor bij Albert en Frank.

“Bij Adagium kan ik door de persoonlijk aandacht leren en groeien naar een volwaardig adviseur.” 

Inmiddels is Wouter twee weken werkzaam bij Adagium. Als hij gevraagd wordt naar zijn eerste ervaringen steekt hij van wal: “Ik voel mij als een vis in het water. Iedereen maakt tijd voor je en persoonlijke aandacht staat centraal. Ik vind het heel fijn dat ik veel kan leren. Het MKB segment trekt mij enorm, omdat je ook de achtergrond van de ondernemer en de passie die hij of zij heeft meekrijgt. Ik hecht veel waarde aan het persoonlijke aspect van mijn werk. Bij Adagium kan ik door de persoonlijk aandacht leren en groeien naar een volwaardig adviseur.”

Meteen volledig meedraaien in het team

Wouter: “Wat ik heel fijn vind is dat ik meteen mag meedraaien in het proces. Zo mocht ik de afgelopen twee weken al bij een onderhandeling aanwezig zijn en mocht ik vooraf informatie inzien, zodat ik de casus kon voorbereiden. Daarna mocht ik een acquisitielijst opstellen waarin potentiële geïnteresseerde zijn opgenomen. 

Wat ik merk is dat het anders is dan op school. Op school wordt de ideale situatie geschetst, waarvoor één oplossing de juiste is. In het werkveld zijn er meerdere oplossingen en mogelijkheden, dat maakt het werk hier bij Adagium extra leuk.”

Wanneer Wouter gevraagd wordt naar zijn toekomst binnen Adagium vertelt hij: “Als ik straks helemaal ingewerkt ben ga ik samen met een collega overnames begeleiden. Voornamelijk de intake, onderhandelingen en acquisitie lijken mij erg leuk om te doen. Mijn voorkeur gaat uit naar productiebedrijven waar goederen worden ingekocht en verkocht. Bedrijven die vanuit passie zijn ontstaan en die echt een ziel hebben, voor hen zou ik graag van betekenis zijn. 

Ik ben natuurlijk net begonnen, maar ik zou het fantastisch vinden als ik in de toekomst zelfstandig projecten kan begeleiden voor Adagium en zal hier de komende jaren in investeren om dit te kunnen bereiken.”