In september is Roel van Houtum gestart bij Adagium Bedrijfsoverdrachten als junior adviseur. In gesprek met Roel vroegen wij hem om zichzelf voor te stellen en om iets meer over zichzelf te vertellen. Aan ambitie in ieder geval geen gebrek, hij is namelijk voornemens om zich binnen Adagium te ontwikkelen tot volwaardig overname adviseur.

Interesse in (Corporate) Finance

Roel steekt van wal over zijn achtergrond: “Ik ben 25 jaar en woon in Schijndel. Vanuit de middelbare school heb ik de hbo studie Bedrijfskunde gevolgd en behaald. Na mijn afgeronde pre-master Strategic Management bij de Universiteit in Tilburg ben ik doorgestroomd naar de master Sustainable Finance bij de Universiteit in Maastricht. Deze heb ik in december 2020 afgerond”. In 2021 is Roel zijn zoektocht gestart naar een baan. Zo verkende hij diverse opties bij banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Hij had duidelijk voor ogen dat hij een traineeship wilde volgen of voor een junior functie met opleidingsmogelijkheden wilde kiezen om zich verder te ontwikkelen in de wereld van finance.

Fusie en overname: M&A

Zo kwam hij de vacature van junior adviseur tegen bij Adagium. Roel: “Veel vacatures waren gericht op de Randstad of regio Utrecht, dus ik had mij al enigszins ingesteld op een baan met flink wat reistijd. Dat ik nu een vacature gevonden had bij een aansprekend overnamekantoor op slechts enkele minuten rijden, dat was een mooie bijkomstigheid. Het eerste gesprek met Albert en Frank gaf mij veel vertrouwen. Hun boodschap: je draait als junior adviseur van het begin mee in dossiers, onder het mom van ‘learning on the job’. Een insteek die mij bevalt, je leert toch het meeste door te doen. Daarbij bleek al snel dat er binnen dit hechte team professionaliteit, behulpzaamheid en nuchterheid in elkaar verweven zijn. Reden genoeg voor mij om bij Adagium aan de slag te gaan. Gelukkig waren zij ook enthousiast om de samenwerking met mij aan te gaan”.

De eerste stappen binnen M&A

Roel: “De cijfermatige kant van bedrijfsoverdrachten en transacties is iets waar ik mij graag in vastbijt. In de eerste week bij Adagium mocht ik al direct een bedrijfswaardering uitwerken. Daarbij leerde ik in de eerste periode ook al dat het in een bedrijfsoverdracht om veel meer draait dan cijfers alleen. Naast het juridische en fiscale aspect is met name de emotionele component binnen het overnametraject een belangrijke factor. Ik kijk er naar uit om daar meer over te leren. Samen hebben we een plan gemaakt waarbij ik de ruimte krijg om mijzelf binnen drie jaar te ontwikkelen tot volwaardig overname adviseur. Daarbij heb ik ook nu al het gevoel dat naarmate ik mijzelf verder ontwikkel, er ook vanzelf kansen zullen komen. Binnen Adagium wordt persoonlijke ontwikkeling erg gestimuleerd en zijn alle collega’s behulpzaam om mij meer over het vak te leren”.

Het fundament voor de toekomst

Roel: “Er hangt een goede sfeer, er is ruimte om vragen te stellen en met name de kantoorhumor kan ik waarderen. Het bevalt hartstikke goed. Ik sta wat dat betreft ook te popelen om alle facetten van het overnametraject te leren kennen en beheersen. Adagium heeft voor mij de ideale leeromgeving gecreëerd waardoor ik de komende jaren meer stappen kan zetten in de wereld van fusies en overnames”.