Biogas Plus, het toonaangevende bedrijf op het gebied van biovergisting en groengas in Nederland, is door de Franse multinational ENGIE overgenomen. Wij feliciteren de aandeelhouders van Biogas Plus met de succesvolle verkoop van hun onderneming aan ENGIE. Adagium heeft de aandeelhouders van Biogas Plus begeleid bij dit verkooptraject.

Wij zijn trots dat we dit proces, namens de aandeelhouders van Biogas Plus, mochten begeleiden. Gedurende een half jaar hebben we zeer intensieve gesprekken en onderhandelingen gevoerd, om uiteindelijk het gehele proces naar een goed resultaat te managen.

Deze overname past goed bij de ambitie van ENGIE om een leidende rol in de energietransitie te nemen. Door deze overname zet ENGIE een grote stap op het gebied van groengas ontwikkeling in Nederland.

Biogas Plus heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van het biologische proces en de bijbehorende technologie voor zowel co-vergisting, afvalvergisting als mestvergisting. ENGIE en Biogas Plus passen strategisch goed bij elkaar. Beide hebben de ambitie om sterk te groeien op het gebied van groengas. Door de kennis en ervaring van Biogas Plus krijgt ENGIE een prominente positie in de Nederlandse markt waardoor de ontwikkeling van groengas kan worden versneld. Biogas Plus kan door de overname gebruik maken van het internationale netwerk van ENGIE en de groeiambities in Europa vormgeven. Zo wordt naast diverse projecten in Nederland al gewerkt aan projecten in Frankrijk.