foto bij do's and don'ts financieren adagium bedrijfsoverdrachtenPRAAT MET SLEUTELFIGUREN DIE U HELPEN BIJ HET BENADEREN VAN INVESTEERDERS

Op het moment dat een ondernemer plannen heeft om bijvoorbeeld uit te breiden of een bedrijfsovername te realiseren komt hier vaak een financiering aan te pas. Men beschikt immers vaak niet over zo’n groot eigen vermogen. Ondernemers gaan dan op zoek naar investeerders. Welvarende mensen of investeringsgroepen die bereid zijn om te investeren in ondernemingsplannen. Maar hoe vindt u de juiste investeerder? En hoe kunt u investeerders het beste benaderen?

Schakel een financieringsdeskundige in

Ondernemers die in een bedrijfsovername processtappen doen er verstandig aan om de hulp van financieringsdeskundigen in te schakelen. Dit zijn namelijk sleutelfiguren die de ondernemer begeleiden bij het op een juiste manier indienen van een financieringsaanvraag. Het is namelijk lastig om zelf zomaar naar een Private Equity partij te stappen. Private Equity betekent privaat vermogen, dit is een wijze van financieel participeren in bedrijven die niet beursgenoteerd zijn. De kans is groot dat u de zoveelste in de rij bent. Het is daarom slim om een deskundige organisatie in te schakelen die de juiste contacten heeft en gespecialiseerd is in het verkrijgen van financieringen. Zij weten namelijk precies hoe zij een financieringsaanvraag bij investeerders neer dienen te leggen. En daarmee weten ze ook hoe ze investeerders het beste kunnen benaderen.

Leer de motieven van mogelijke investeerders kennen

De medewerkers van Adagium kunnen zo’n sleutelfiguur zijn. Zij zoeken uit welke investeerder interessant is voor uw onderneming en financieringsaanvraag. Zij zoeken uit welke informatie belangrijk voor de investeerder is. Investeerders stappen namelijk alleen in een business die zij begrijpen. En een investeerder is nooit enkel een leverancier van geld. Investeerders willen geld investeren, daar een rendement op halen en dikwijls ook een toegevoegde waarde hebben in de onderneming. Adagium zoekt uit welke investeringsconstructie de investeerder wil, er zijn er namelijk meerdere. Wil de investeerder een minderheidsbelang of een meerderheidsbelang in de onderneming? Bij een meerderheidsbelang, meer dan 50% van de aandelen in de onderneming, heeft de investeerder het laatste woord in de aandeelhoudersvergadering. Of wil de investeerder enkel een lening verstrekken? Of juist ook zeggenschap in de onderneming? Adagium adviseert ondernemers zodat zij precies weten wat ze kunnen verwachten als zij voor een bepaalde investeerder kiezen.

Het voeren van het juiste gesprek

De adviseurs van Adagium weten door deze wetenschap iedere ondernemer aan de juiste investeerder of investeringsmaatschappij te koppelen. Vervolgens weten zij ook het juiste gesprek te voeren tussen de ondernemer en de investeringsmaatschappij. Het blijft uiteindelijk altijd een people’s business. Mensen doen zaken met mensen. Dat begrijpt Adagium als geen ander. Schakel daarom tijdig deskundige sleutelfiguren in die u helpen om de juiste investeerders voor uw financieringsaanvraag te vinden.

WILT U MEER INFORMATIE OVER BEDRIJFSOVERNAMES?

Onze adviseurs vertellen u graag meer over bedrijfsovernames

DIRECT CONTACT