do's & dont's bedrijfsovernames 1 man en vrouw schudden elkaar elkaar de handFINANCIER NIET MEER DAN NODIG IS VOOR DE AANKOOP VAN AANDELEN VAN EEN ONDERNEMING

Het is belangrijk dat je optimaal financiert (en niet maximaal). Het is gebruikelijk dat een bank vraagt om de overnameleningen binnen maximaal 5 jaar (soms 6 jaar) af te lossen. De onderneming moet geen ‘last’ krijgen van deze aflossingen, omdat bedrijfsinvesteringen gewoon door moeten kunnen gaan en een tijdelijke dip in de omzet niet direct paniek mag veroorzaken. Daarnaast is een optimale financieringsstructuur vaak goedkoper qua tariefstelling.

WAT IS NU EEN OPTIMALE FINANCIERINGSSTRUCTUUR?

Dat verschilt per bedrijf en per overname. Deze verschillen zitten onder andere in de zekerheden die naar de bank gesteld kunnen worden, bedrijfs- en brancheprognoses en verwachte investeringen. Ondanks het feit dat er veel nieuwe financieringsinitiatieven bestaan tegenwoordig, zijn het de banken die een goede afweging weten te maken voor een optimale financieringsstructuur. Een voorwaarde hierbij is wel dat de bank het bedrijf en zijn branche kent en daardoor het voorgelegde (financierings-)plan ook kan begrijpen. Bij het opstellen van zo’n (financierings-)plan kan Adagium ondersteunen.

WILT U MEER INFORMATIE OVER BEDRIJFSOVERNAMES?

Onze adviseurs vertellen u graag meer over bedrijfsovernames

DIRECT CONTACT